Alkalmazásunkban találja meg a legjobb kedvezményeket.
Telepítés
Extra -30% kedvezmény minden SALE30 kóddal rendelkező cipőre Előadás >>

ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK

Megrendelés teljesítésével, regisztrációval, üzleti kommunikációra való feliratkozással vagy weboldalunk megtekintésével engedélyezed a Digital People, a.s. székhelye: Rozkošného 1058/3, 150 00 Prága 5 - Smíchov, bejegyezve a prágai Városi Bíróság által vezetett cégjegyzékbe, sp. B 13119, azonosító: 28206592 (továbbiakban: "Adminisztrátor" vagy "Személyes adatkezelő") személyes adataid felhasználását. Ennek az oldalnak az a célja, hogy a személyes adatok feldolgozása során az egyének védelméről szóló, 2016. április 27-i (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelettel (GDPR) összhangban tájékoztasson arról, hogy milyen információkat gyűjtünk rólad, milyen okból és hogyan használjuk fel az adataidat, milyen jogaid vannak az általunk használt személyes adatokkal kapcsolatban, és hogyan gyakorolhatod ezeket velünk a GDPR rendelettel összhangban.

Milyen információkat gyűjtünk rólad?

A megrendelés rögzítéséhez a személyes adataidat a következők alapján kezeljük: e-mail, teljes név, telefonszám, cím, valamint az árral kapcsolatos információk. Az adatokra először a megrendelés feldolgozásához van szükségünk, vagyis a szerződés teljesítése (azaz a vásárlóval szembeni szerződéses kötelezettségeink teljesítése) céljából. Szerződéses kötelezettségeink teljesítése után a rendelési nyilvántartásból származó személyes adatokat egyéb célokra használjuk fel. Jogos érdekünk, hogy a jövőbeni viták elleni jogi védelem érdekében megőrizzük a megrendelések összes nyilvántartását. Az áru minőségére vonatkozó törvényi szavatossági idő, az elévülés, beállítások, valamint a bírósági rendszernek megfelelően, ideértve a követelések elévülési idejét is, a megrendelési nyilvántartásból származó adataidat 6 évig kell kezelnünk. A rendelési nyilvántartás adataidat arra is felhasználjuk, hogy eleget tegyünk jogszabályi kötelezettségünknek, hogy esetleges pénzügyi ellenőrzés céljából 10 éves időtartamra archiváljuk az adatokat.

A felhasználói nyilvántartásban olyan mértékben kezeljük személyes adataidat, amennyire ezeket megadod a regisztrációkor vagy profilod szerkesztése során, amikor megrendelést hozol létre, vagy amikor fiókodat közösségi oldalakhoz kapcsolod. Jogos érdekünk a felhasználói adatbázis fenntartása. Az adatbázis azt is lehetővé teszi az egyéni ügyfelek számára, hogy a webhely regisztrációjának részeként karbantartsák és kezeljék a profilodat. Ezt az adatbázist a regisztrációs célokon kívül arra is használjuk, hogy azonosítsuk a személyeket az ügyfélközponttal való kapcsolattartás során, panaszkezeléskor, rendelések kezelésekor vagy marketing célból (erről bővebben lentebb tájékozódhatsz). Az adatokat továbbá marketing célokra használjuk fel. Ezeket a személyes adatokat az alábbiakban részletesen ismertetjük. A személyes adatokat felhasználói regisztráció céljából az utolsó megrendeléstől számított 5 évig őrizzük meg.

Személyes adataidat szállítási célokra (szerződéses kötelezettségeink teljesítése) is felhasználjuk. Ezeket az adatokat továbbítjuk a fuvarozó cégeknek, az átadáskor pedig jegyzőkönyvet készítünk, amely az információs rendszeren keresztül biztonsági mentésként szolgál átviteli hiba esetén. Mind a megrendelő, mind a fuvarozó esetleges panaszai miatt ezeket az adatokat a szállítás biztosítása érdekében a megrendelés létrejöttétől számított 5 évig kezeljük.

A megrendelésből származó személyes adatok mentése lehetővé teszi számunkra, hogy megkönnyítsük a következő vásárlást, így előre feltöltheted az elektronikus kosárba a korábban használt adatokat. A vásárlás megkönnyítése érdekében a személyes adatokat a jogos érdek jogcímén kezeljük, és más adatokkal együtt adatbázisokban tároljuk, azaz az utolsó megrendelés teljesítésétől számított 5 évig.

Annak érdekében, hogy webhelyünk használata során megfelelő technikai támogatást nyújthassunk neked, technikai adatokat tárolunk a weboldalunk eléréséhez használt eszközről (a Te általad használt böngészőről, az eszközről, amelyről a weboldalunkat eléred, valamint általad használt operációs rendszert). A technikai támogatás biztosítása a mi és a Te jogos érdeked. Ezek az információk belső nyilvántartás részét képezik, és a technikai támogatáson kívül más célra nem használjuk fel, azonban technikai okokból meg kell őriznünk az általunk kezelt személyes adatok teljes élettartama alatt. Ezeket a rád vonatkozó adatokat legkésőbb az utolsó megrendeléstől számított 5 év elteltével töröljük.

Hogyan használjuk fel az adatokat marketing célokra?

Marketing célból feldolgozzuk az elérhetőségeidet, amelyeket megrendelés leadásakor, regisztrációkor vagy kereskedelmi közlemények fogadására való feliratkozáskor adtál meg, és amelyeket kereskedelmi közlemények küldésére és az általunk küldött közlemények relevánsabbá tételére használunk. Igyekszünk a tőlünk kapott információkat szórakoztatóvá és inspirálóvá tenni, ezért fontos számunkra, hogy tudjuk, hogyan reagálnak ezekre az üzenetekre, ezért folyamatosan visszajelzéseket gyűjtünk és tárolunk. Természetesen bármikor leiratkozhatsz a kereskedelmi kommunikációinkról, vagy módosíthatod azok küldésének gyakoriságát, például az ügyfélprofilban. A teljes leiratkozást követően (minden információs csatornáról) a továbbiakban nem használjuk fel személyes elérhetőségeidet kereskedelmi üzenetek küldésére.

Annak érdekében, hogy a lehető legkellemesebb ügyfélélményt nyújthassuk, és szolgáltatásainkat folyamatosan fejleszthessük, adatokat mentünk, amelyek segítségével megtudhatjuk, mi érdekel téged konkrétan és mit szeretsz nálunk. Nem szeretnénk olyan árut kínálni neked, amely nem fog érdekelni, és nem a Te stílusod. Éppen ellenkezőleg, szeretnénk figyelmeztetést küldeni a kedvenc márkáddal kapcsolatos hírekre vagy a preferált kategóriák kedvezményeire. Ezért többek között tudnunk kell, hogy mit néztél meg leggyakrabban weboldalunkon, mit rendelsz, mit vásárolsz, vagy akár milyen árut küldtél vissza és miért.

A Téged leginkább érdeklő információk alapján üzletünkben különböző csoportokba soroljuk (például népszerű márka, kategória, ár, méret stb. szerint), így pontos információkat tudunk küldeni kedvezményeinkről. Nem akarjuk, hogy kereskedelmi üzeneteink zavarjanak, ezért igyekszünk a lehető legpontosabbá tenni, és közvetlenül az igényeidhez szabni. Ez nem lenne lehetséges a webhelylátogatások, rendelések, vásárlások és marketing kampányainkra adott válaszok adatainak feldolgozása nélkül.

Szolgáltatásaink fejlesztése érdekében azt is tudnunk kell, hogy mikor és hol vásárolsz, és mikor és hol veszed át leggyakrabban az árut. Ennek köszönhetően a számodra legmegfelelőbb időpontban tudunk üzleti üzeneteket küldeni, illetve a legmegfelelőbb időpontot tudjuk ajánlani a rendelések felvételére.

A véleményed fontos számunkra, és ez a hajtóerőnk. Ezért gondosan megőrizzük az általad leggyakrabban kapott visszajelzéseket a kérdőívek kérdéseire adott válaszok formájában. Figyelembe vesszük, mennyire vagy elégedett áruinkkal, weboldalunkkal, fuvarozóinkkal és még sok mással. A nálunk használt kedvezményes utalványok felhasználását is figyelemmel kell kísérnünk. Igyekszünk megvédeni minket és téged is a visszaélésektől, ugyanakkor lehetővé tenni, hogy az utalványokkal kapcsolatos problémákat az ügyfélközpont segítségével azonnal megoldjuk.

Ezúton is szeretnénk jutalmazni hűségedért, és megköszönni a hosszú távú szívességet, amelyet irántunk tanúsítottál. Annak érdekében, hogy megtudjuk, melyik különleges juttatásra vagy jogosult, tudnunk kell többek között, hogy mennyi pénzért rendelsz és vásárolsz tőlünk árut, mennyit küldél vissza a megrendelt áruból, és mióta vagy az ügyfelünk. Kereskedőként jogos érdekünk, hogy figyelemmel kísérjük ezeket az információkat az egyes ügyfelek számára, különösen akkor, ha a megfigyelés alapján jelentős előnyöket tudunk kínálni neked, és így értékeljük hűségedet.

A marketingben felhasznált valamennyi személyes adatot a jogos érdek jogcímén felhasználjuk, és marketing célokra az utolsó megrendelésétől számított 5 évig megőrizzük. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az arra vonatkozó adatok, hogy mi érdekel téged konkrétan, mit szeretsz, és a kereskedelmi üzenetek küldésével kapcsolatos visszajelzéseid érzékenyebb adatoknak tekinthetők, ezért ezeket csak az adatok kézhezvételétől számított 2 évig tároljuk.

Kinek továbbítjuk az adatokat?

Személyes adataidat kizárólag belső szükségleteink kielégítésére használjuk fel, és kizárólag a fenti okokból. A személyes adatokkal kapcsolatos összes szükséges szolgáltatást azonban nem csak magunk nyújtjuk, hanem harmadik felek (szakcégek) szolgáltatásait is igénybe vesszük. Szerződést kötünk harmadik felekkel, akiknek a személyes adataidat átadjuk, amely alapján biztosítani tudjuk és védeni tudjuk a jogaidat a személyes adatok védelme terén.

Megrendelésednek részeként ezért személyes adatokat továbbíthatunk szállítócégeknek, pl.

Magyar Posta Zrt., Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

DPD Hungary Kft. : DPD Futárpostai, Csomagküldő Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Székhely: 1134 Budapest, Váci út 33., A épület II. emelet.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. GLS Európa u. 2. 2351 Alsónémedi 

PACKETA HUNGARY Kft.2015. 1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11.

A megrendeléseden kívül a személyes adataidat harmadik felek információs, elemző és marketing rendszereiben dolgozzuk fel, amelyekre üzleti tevékenységünkhöz feltétlenül szükségünk van, mint pl.

GoodData s.r.o., bejegyzett székhely: Moravské náměstí 1007/14, Veveří, Brno

 Solitea česká republika, a.s., által üzemeltetett Money könyvelési program. Székhelye: Drobného 49, Brno.

Ugyanakkor a személyes adatokat nem adjuk át harmadik félnek azok további feldolgozása céljából.

Hol tároljuk az adatokat?

Az adatokat a SuperNetwork s.r.o. adatközpontjában lévő tartalék szervereken tárolják. Székhelye: Bilejova 407, Stráž nad Nisou 463 03. Az adatközpont biztonsága teljes mértékben megfelel a GDPR-nak, és további információk közvetlenül az adatközpont webhelyén találhatók.

Ügyfeleink személyes adatait közvetítő rendszerekhez csak korlátozott számú belső felhasználó férhet hozzá, akik számára ez a munkájuk tartalma miatt szükséges. Ide tartozhatnak például az ügyfélszolgálati osztályon dolgozó, rendeléseket feldolgozó alkalmazottak stb. Az egyes alkalmazottak mindig csak annyi személyes adathoz férnek hozzá, amennyi munkájukhoz feltétlenül szükséges. Az ügyfeleink személyes adatait feldolgozó valamennyi kritikus rendszerhez való hozzáférés csak a belső hálózaton belül korlátozott, és a fent említett személyek a velünk fennálló jogviszony megszűnése esetén automatikusan elveszítik a személyes adataidhoz való hozzáférést.

Hogyan védjük a jelszavakat?

Jelszavak egyáltalán nincsenek a rendszerben, nem tároljuk az adatbázisban. Csak speciálisan kiszámított hash kulcsokkal dolgozunk, amelyeket az SHA-512 hash funkcióval generáltak + minden jelszóhoz artozik az egyedi salt.

Milyen jogokat biztosít neked a GDPR, és hogyan érvényesítheted ezeket nálunk

Az információ hozzáférhetővé tételének és helyesbítésének joga

A jövőben bármikor küldhetsz nekünk üzenetet az info@zoot.hu e-mail címre, és kérhetsz tőlünk, hogy küldjünk visszaigazolást arról, hogy személyes adataidat feldolgozzuk-e vagy sem. Abban az esetben, ha adataidat mi kezeljük, kérésedre az Általános Szerződési Feltételekben, az Adatkezelési tájékoztatóban és a cookie-k használatára vonatkozó adatokat tartalmazó dokumentumban foglaltakon túl is tájékoztatunk azokról a harmadik felekről, akik személyes adataidat hozzáférhetővé teszik. Ha nem kapunk személyes adatokat tőled, jogod van minden rendelkezésünkre álló információhoz, hogy honnan szereztük be személyes adataidat.

Amennyiben személyes adataidat pontatlanul kezeljük, ezt az info@zoot.hu e-mail címre küldött üzenetben jelezheted, és a pontatlan személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül helyesbítjük. Miután regisztráltál weboldalunkra, személyes adataidat saját magad javíthatod profilod szerkesztésével. Abban az esetben, ha olyan személyes adatot szeretnél hozzáadni, amelyet korábban nem adtál meg nekünk, és ezek a személyes adatok az általunk nyújtott szolgáltatások biztosításához szükségesek, csak egyszer kell kitöltened a megfelelő helyen szerkesztés céljából. Ügyfélszolgálatunkhoz intézett írásbeli kérelmeddel kérheted felhasználói fiókod és a további kezeléshez nem szükséges személyes adataidnak törlését.

A személyes adatok kezelése elleni tiltakozás jogod

Még akkor is, ha személyes adataidat jogos érdekünk alapján kezeljük, neked jogodban áll tiltakozni az ilyen adatkezelés ellen, ideértve az általunk direkt marketing célból feldolgozott személyes adatok kezelése elleni tiltakozást is. Ezt az info@zoot.hu e-mail címre küldött üzenettel teheted meg. Ha ilyen tiltakozást nyújtasz be, indokolatlan késedelem nélkül megvizsgáljuk, hogy a törvénynek megfelelően milyen mértékben tudjuk érvényesíteni a személyes adataidnak a tiltakozása révén történő feldolgozásnak jogosságát, és a személyes adataidat addig hogyan kezeljük. Addig nem kezeljük tovább a személyes adataidat, amíg nem bizonyítottuk az adatkezelés jogos indokokat.

A személyes adatokkal végzett munka korlátozásának joga

Jogodban áll kérni, hogy korlátozzuk személyes adataidnak feldolgozását, beleértve azok törlését is, azaz kezelésük abbahagyását:

Ha tudatod velünk, hogy az általunk gyűjtött személyes adatok pontatlanok, pontosságuk ellenőrzéséig.

Ha személyes adataidnak kezelése jogellenes, és törlés helyett felhasználásuk korlátozását kéred az info@zoot.hu e-mail címre küldött üzenetben.

Ha szolgáltatásaink nyújtásához már nem lesz szükségünk személyes adataidra, de neked szükséged lesz rájuk jogaid gyakorlásához.

Ha tiltakozol a fenti bekezdés szerinti adatkezelés ellen, mindaddig, amíg meg nem győződünk arról, hogy az adatkezelés okai felülmúlják-e az érdekeidet.

Az elfelejtéshez való jog (a személyes adatok törléséhez való jog)

Ha megtudod, hogy személyes adataidat kezeljük:

még akkor is, ha feldolgozásuk már nem szükséges abból a célból, amelyre azokat megszereztük; vagy

kifogást emelsz a fent említett bekezdés szerint, és nem tudjuk bizonyítani az adatkezelés jogos okát, amely meghaladja az érdekeidet, jogot és szabadságot, illetve jogi igények érvényesítését vagy védelmét; vagy az adatokat bármely más okból jogellenesen kezeljük, jogosult vagy arra, hogy az info@zoot.hu e-mail címre küldött üzenetben kérd, hogy az így kezelt személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljük. Az adatokat azonban a kérésedre sem tudjuk törölni, ha azok kezelése a véleménynyilvánításhoz és a tájékoztatáshoz való jog gyakorlásához, valamely jogszabályi kötelezettségünk teljesítéséhez vagy a nyilvánosság előtt végzett feladat teljesítéséhez szükséges érdekből, illetve jogi követeléseink megállapításához, gyakorlásához vagy védelméhez.

A géppel olvasható formában történő adatszolgáltatás joga

Ha az info@zoot.hu e-mail címre küldött üzenetben kéred, hogy az általunk kezelt személyes adataidat küldjük meg, azt tagolt, széles körben használt és géppel olvasható formátumban küldjük meg (például *.xls, *.csv vagy hasonló formátum). Ha azt kéred tőlünk, hogy személyes adataidat egy másik személyes adatkezelőnek küldjük el, természetesen eleget teszünk kérésednek.

A kereskedelmi közlemények fogadásáról való leiratkozás jogod

Ha a továbbiakban nem kívánsz tőlünk kereskedelmi közleményeket kapni, azok elküldését megakadályozhatod az egyes kereskedelmi közlemények részét képező linkre kattintva, vagy a weboldalunkon történő regisztráció alapján létrehozott profilodban a feliratkozás szerkesztésével.

Jogodban áll bármikor visszavonni a kereskedelmi közlemények küldésére adott hozzájárulásodat

Abban az esetben, ha hozzájárulásodat kérjük személyes adataidnak különleges eseményeink keretében történő feldolgozásához, ezt a hozzájárulásodat bármikor indokolás nélkül visszavonhatod. Hozzájárulásodat visszavonhatod akár a fogyasztói szabályzatban pontosabban leírt módon, vagy akár az info@zoot.hu e-mail címre küldött hozzájárulás visszavonásával is.

Lépj kapcsolatba velünk és adatvédelmi tisztviselőnkkel (DPO)

Felveheted a kapcsolatot a személyes adatvédelmi tisztviselővel a dpo@zoot.cz címen.

Panasztétel jogod a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal:

Amennyiben véleményed szerint nem teszünk eleget személyes adataid kezelésével kapcsolatban felmerülő összes jogszabályi kötelezettségünknek, kérjük, fordulj az Ügyfélszolgálati Központunkhoz. Amennyiben kollégáink nem tudnak segíteni, természetesen jogodban áll felvenni a kapcsolatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal, akár a hivatal székhelyének címén: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11., ugyfelszolgalat@naih.hu e-mailben vagy bármely más, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által elfogadott módon. Az irodával kapcsolatos további információk a https://www.naih.hu/ weboldalon találhatók.

Fel